Return to site

Podcast-o-rama til folket!

Der er tonsvis af gode podcasts derude. Lyt med på nogle af mine favoritter...

Jeg er flere gange blevet spurgt om jeg kan anbefale gode podcasts, og jeg har ofte lavet ad hoc-lister som jeg har delt med folk.
Men det kommer jo kun et relativt lille antal mennesker til gode - og da jeg også for nylig har prøvet at rydde lidt op i mine feeds og samtidig forsøger mig med et par nye, så tænkte jeg at her måske var en anledning til at dele en fuld liste (omend den altså er i mere eller mindre konstant flux).
PS. Skriv endelig i kommentarfeltet hvis du har bud på podcasts der bør finde plads i feedet!
Tech-stof og deromkring
Accidental Tech Podcast (ATP) - forholdsvis powernørdet tech-snak, også tit alt for hardcore til mig, men de er supersmarte og jeg prøver at lære noget ved at lytte...
BitBodegaen - vores nye fredagspodcast på DR Viden. Afslappet tilbagekig på nogle af de vigtigste og mærkeligste historier fra ugen der gik. (Jeg er selv med, så det er lidt snyd...).
Click - BBC Worlds ugentlige 25-30 minutter med tech-stof fra hele verden.
Daily Tech News Show - mit go-to show med it-nyheder hver dag. Tom Merritt er ultra velorienteret, hyggelig og har et godt netværk af medværter fra hele kloden.
Wired UK Podcast - hovedvært Nate Lanxon er lige ved at skifte til Bloomberg, men hans medværter Leat og Katie har INGEN problemer med at klare sagerne selv. Tech og videnskab og kultur, både som nyheder og diskussionshistorier.
Techsistens - Susanna og Patrick og deres (Twitter-)slæng om ugens tendenser og nyheder.
Rocketcast - flere gadget- og it-nyheder. Klogt, tilbagelænet og hyggeligt.
Teknologi, sludren, hverdag og vaner
Analog(ue) - sammen med Upgrade og Inquisitive et af de nye shows i mit feed. Tror ikke jeg kommer til at lytte alle episoder af alle tre, lidt for meget overlap. Men gode, hyggelige snakke om teknologi, kultur, hverdag, workflows og hvad dertil hører...
Back to Work - handler i princippet om arbejdskultur, workflows, etc. Men der er massevis af tangenter, når Merlin Mann og Dan Benjamin sludrer. På den gode måde.
Systematic - nørden Brett Terpstra taler med vidt forskellige mennesker om deres arbejdsvaner, og de giver hinanden tips om apps, dimser og tjenester.
Mac Power Users - en ugentlig podcast om (you guessed it) Macs, iOS-dimser og den slags. Typisk tematiseret om særlige apps eller typer af arbejde.
Podcast Method - Dan Benjamins nye podcast om at podcaste. Fin, hvis man vil i gang eller er ved at skrue op... #meta
The Talk Show with John Gruber - også et af de nye. Måske lidt for meget overlap til MPU, ATP, Analog(ue), etc. Men gode og vidende samtaler, så foreløbig prøver jeg at nå dem.
The Ihnatko Almanac - Andy taler om alt fra digitale fotos til god opførsel når man er til live-optagelser af tv-shows. 
Cool Tools - kommer desværre højst uregelmæssigt. Udspringer af Kevin Kellys blog af samme navn. Værktøj, apps, tøj, tjenester og meget mere.
Still Untitled: The Adam Savage Project - en af de relativt nye, men klart en keeper. Adam er en af de meste charmerende nørder jeg "kender".
Samfund, kultur, videnskab - og mere sludren
Filmnørdens Hjørne - Casper, Jesper og slæng snakker film, både nyheder, klassikere, instruktører og genrer. Som regel 3 timer plus det løse. Ikke altid jeg er enig i deres anmeldelser, men de er ALTID godt selskab.
Global News (BBC World Service) - forsøger at fange udgaven enten midnat eller kl 14 dansk tid alle hverdage. God opsamling af klodens vigtigste nyheder.
Orientering Weekend - jeg når desværre sjældent så meget Orientering i hverdagene som jeg burde. Men opsamlingen i weekenden gør godt.
The Incomparable - bøger, film, serier, comics og meget mere. Sjov, oplysende og medrivende snak om al slags (nørdet) kultur.
The Infinite Monkey Cage - fantastisk videnskab-møder-comedy-serie fra BBC:
Invisibilia - nyt projekt i krydsfeltet mellem Radiolab og This American Life. Tegner foreløbig ok.
NPR Planet Money - forholdsvis korte, men velproducerede og tankevækkende historier fra pengenes verden.
NPR Pop Culture Happy Hour - værter fra NPR taler om film, musik og litteratur. Hyggeligt og med mange gode tips.
NPR TED Radio Hour - TED-talks samlet i temaer, og med opfølgende interviews. Need I say more.
Radiolab from WNYC - formodentlig et af de bedste radioshows ever, omend de måske ikke helt holder det i særklasse tårnhøje niveau fra de første sæsoner. Dog absolut stadig værd at lytte til!
Roderick on the Line - rablende, sære, oplysende og sjove samtaler mellem Merlin Mann og John Roderick. De føles som gode venner efterhånden...
ScifiSnak - min og Jens Poders sådan cirka månedlige snak om science fiction, mest bøger. Både nye og gamle værker.
This American Life - virkeligt velproducerede historier fra det amerikanske samfund. Det er pokkers godt når det er godt, men det er ikke alle episoder der har temaer som lige fanger mig...
Videnskabens Verden - P1s videnskabsmagasin. Klogt, underholdende og vigtigt.
Freakonomics Radio - verden hænger sammen på sære måder, set gennem øk
Gode ting - bare på pause
Der er ALT for mange gode podcasts derude. Her er et par håndfulde af fine ting, som bare lige i disse måneder er på (sikkert midlertidig) pause-hylde... (Uden linkies, sorry, men de kan googles...).
In Our Time med Melvyn Bragg - historiske personer, emner, perioder på ultraklog britisk højpandet - men charmerende - facon.
Tech News Today - og Tonight - som navnet antyder er det tech-nyheder, fra den såkaldte TWIT-hytte nord for San Francisco.
This Week in Tech - det ugentlige, sludrende tilbageblik fra ovennævnte hytte.
The Bugle - UK møder US i satirisk nyheds-show. Desværre vist pt. gået i hi.
Nerdette - nørdekultur med de to dejlige værter, Greta Johnsen og Tricia Bobeda.
You Are Not So Smart - psykologi, opførsel, hjerneforskning og socialvidenskab. Bliv klog på dig selv og dine venner og familie og kolleger.
Stuff You Should Know - how stuff works, bare som radio. Stort set.
Supercharged - tech- og andet kultur, iblandet lidt Lifehacker.
Filmland - P1s filmmagasin, sæføli.
IRL Talk - Faith og Jason fniser sig igennem en ugentlig nørdesnak.
Science in Action - vel nærmest BBCs svar på Videnskabens Verden (eller omvendt).
Forslag fra folket
Efter det første tweet af listen her fik jeg bud på (bla. danske) podcasts, der bliver lavet og lyttet i netværket. Har ikke fået lyttet selv, men nu er tips givet videre :-)
Tech Tent - teknologinyheder med Rory Cellan-Jones fra BBC
Samdata - fagforeningens kloge snak
Help Marketing - salg og digital markedsføring, etc.
Den Fri som podcast
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly